skip to Main Content

Отворивме нови канцеларии во Скопје

Софтверската компанија Personal Programmer отвори нови канцелариски простории во Скопје. Компанијата, специјализирана за обезбедување персонализирани услуги за развој на софтвер за клиентите ширум светот, рапидно се шири во последниве години и се очекува новата локација да биде во чекор со…

Read more
гиманзија корчагин скопје донација

Донација и соработка со СУГС Гимназија Корчагин

Холандската компанија Персонал Программер е активно вклучена во поддршката на проекти и иницијативи кои придонесуваат кон развојот на образование, култура и хуманитарната дејност во Република Македонија. Целите и начелата за донации и спонзорирање се интегрирани во деловната политика и стратегија…

Read more

Како продуктивно да го искористиме дополнителното слободно работно време?


Веќе изминаа триесеттина дена како се префрливме на работа од дома. Обемот на работа кај некои остана генерално ист, без многу промени, меѓутоа кај доста колеги значително се намали.
 Да останеме мотивирани и да го извлечеме позитивното од намалениот обем…

Read more
moto-cover

Работа од дома во услови на пандемија

Во услови на пандемија од светски размери која продуцира општа хистерија, страв за своето, здравјето на блиските како и доза неизвесност за иднината, голем предизвик е да се одржи концентрација и продуктивност при работа, особено кога истата се извршува во…

Read more
Logo Short

Hacking for fun

PersonalProgrammer (http://personalprogrammer.mk/) ви нуди одлична можност за дружење, средба и соработка со најдобрите хакери од целиот свет! Бидете дел од холандскиот семинар за програмери, каде што ќе имате единствена можност во живо, на сцена да хакирате web site. За најдобрите…

Read more
Back To Top